Nuffnang Ads

Thursday, October 3, 2013

Selepas Setahun.. Part 1: Orang Baru

Assalamu'alaikum..

Sedar tak sedar, dah dekat setahun blog ni dibiarkan bersarang.. Alhamdulillah, things are slowly taking shape now.. Apa yg disemai setahun yg lalu, dah boleh nampak tunasnya.. Cepat betul masa berlalu..

Rasanya saya pernah tulis tentang majlis pertunangan adik ipar saya.. Punyala lama tak menulis, both adik ipar saya dah selamat melangsungkan majlis pernikahan mereka 10.11.12 hari tu.. Selain bertambahnya adik2 lelaki En. Suami, kami juga dah dapat gelaran Pak Long dan Mak Long.. Haha.. Ni dia buah hati kami sekeluarga sekarang.. Cucu sulong Abah dan Mak - Sayyidah Nafisah, yg dilahirkan pada 14.09.13 di Dewan Bersalin Muslimah, Permatang Pauh.. Semoga membesar dgn baik dan menjadi anak yg solehah dan berbakti kpd keluarga dan agama.. =)

Baby Comel, Cucu Sulong, Orang Baru, Dewan Bersalin Muslimah Permatang Pauh
Born on 14 Sep 2013

18.05.13 hari tu, adik saya pun dah selamat menjadi isteri org.. Dan secara tak langsung, bertambahlah seorang lagi anak lelaki Ayah dan Mak.. Nak dijadikan cerita, on the way balik dr masjid lepas majlis akad nikah depa, boleh pulak accident.. And I was driving my sister's car pulak tu.. Memang spoil dia punya big day.. Tp, Alhamdulillah, kami semua yg ada dlm kereta tak dak pape.. Luckily uncle yg saya langgar tu tak marah2.. Dia trpaksa brake mengejut sbb ada kereta yg tiba2 potong depan dia.. Secara tak langsung, saya pun trpaksa brake mengejut (baik punya alasan..) Anyway, I'm sorry for the damage and thank you for not scolding me.. Hehehe..

Kereta Swift Accident, No Plat Patah, Langgar Belakang, Akad Nikah
A painful 'wedding gift'

Life is not a life if tiada pahit dan manisnya.. Let's learn to appreciate what we have, before time makes us appreciate what we had..
Thank you Allah for allowing all these amazing people colour my life.. (^_^)

p/s: To my dear sister yg berada jauh di France, study elok2 ye.. I know it is hard to be alone without your husband, semoga Allah permudahkan semua urusan hang kat sana..

2 comments :

  1. Hai zura..nice to read ur blog..boleh singgah kat blog akak..n kalau nak ikhtiar..akak adalah agen korset premium beautiful..ramai yang cuba dan dengan izin Allah.dapat menambah ahli keluarga..
    kalau zura nak try dulu gtau akak k..free je untuk cuba..
    rajin masuk blog akak kat bawah..n no akak 0164061454 salam perkenalan!

    http://eidaidris.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai kak eida.. thank you for dropping by.. Insya-Allah, nanti saya contact akak.. =)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...