Nuffnang Ads

Tuesday, September 18, 2012

Ada Apa dengan 18 September?

Assalamu'alaikum...

Muscle pain.. Demam.. Penangan berjalan untuk Penang.. Well, something good to start the day with.. =)

Pagi2 lagi, dapat call dari Ayah.. A bit worried though, thinking something went wrong.. Tiba2, Ayah cakap, "Selamat Hari Ulangtahun Perkahwinan, anak ayah!" Terdiam seketika.. Tak tau nak jawab apa.. Rasa cam nak menangis.. Ayah ingat rupanya.. Seorang ayah yg telah lepaskan anak kesayangan dia kepada seorang lelaki 2 tahun yg lalu, masih ingat hari di mana amanah itu bertukar tangan.. Seriously, terharu.. Walaupun Ayah nampak tersangatlah garang dengan misainya yg lebat, rupanya 'dalam hati ada taman'.. =) Then, Mak pulak sambung.. "Semoga semakin bahagia, hidup bersama suami isteri, dan dimurahkan rezeki.." Rindunya.. Ni yg rasa nak balik kampung ni..

Mak & Ayah.. Thank you for the love that you'd given me.. I might be a wife now, but I'd never stop from being your little girl.. I love both of you so much..

Alhamdulillah, Allah masih panjangkan jodoh sy dan En. Suami.. Syukur.. Tahun ni, sy dan En. Suami tak plan apa2 pun to celebrate our anniversary (Starwalk is excluded).. Sibuk dengan keje kat office, sibuk dengan kedai yg baru bukak, sibuk dengan tempahan kad kahwin.. Seronok bila sibuk ni.. Rezeki dari Allah.. =) Sambil sibuk2 tu, sempat jugaklah tengok balik photos and videos yg sy rakam during our 1st anniversary dulu.. Mungkin boleh dijadikan inspirasi.. =)

1. Love coupons...
Got this idea masa tengok cerita Shrek - Forever After.. There was 1 scene where Shrek bagi Fiona a gift box - ada chocolates n love coupons.. Love coupons ni lebih kurang macam coupon yg kita dapat masa sekolah dulu la.. Time Hari Kantin, mesti cikgu suh beli coupon ni, then kita boleh beli makanan.. Kalau takdak coupon, takleh makan.. Anyway, the concept is about the same.. Orang yg menerima these love coupons boleh guna these coupons pada masa2 yg dirasakan perlu.. Bawah ni ada gambar love coupons yg sy buat untuk En. Suami last year.. Berguna sungguh powerpoint ini rupanya.. =)

Love Coupons, Idea Ulangtahun Perkahwinan yang Pertama, Kupon Cinta

2. Buku...
Bila dah kering idea, tak tau nak bagi apa, buku biasanya jadi penyelamat.. So, for that year, sy bagi buku, Cintai Isteri Cara Rasulullah kat En. Suami.. Lagi pulak, dalam zaman sekarang, kita terlalu banyak disogokkan dengan cara orang barat melayan isteri atau suami.. Rasanya, it's better to refer to Rasulullah s.a.w. way.. Lagipun, Rasulullah s.a.w. kan contoh terbaik untuk para suami.. Penyayang, romantik.. =)

Idea Hadiah Ulangtahun Perkahwinan yang Pertama, Buku Hadiah Kahwin

3. Card...
Just a simple card, for him from me, n everything was nicely arranged inside this lovely box.. =)

Kotak Haidah Comel, Kad Ucapan Perkahwinan, Idea Ulangtahun Perkahwinan

Tu cerita tahun lepas.. Tahun ni, rasanya celebration tu akan sedikit berbeza.. Hmm.. Ada idea tak? Feel free to share with me.. =)

p/s: En. Suami, I love you! You complete me.. Semoga jodoh kita berpanjangan hingga ke syurga..
(Rasanya, sy mewarisi sifat 'dalam hati ada taman' from my dad, which I'm happy to have..) (^_-)v

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...