Nuffnang Ads

Wednesday, April 25, 2012

Kenduri Kahwin Sana Sini..

Assalamu’alaikum..

Hello Weekdays! Love is in the air – Kad kahwin, bunga manggar, kompang, hantaran, bunga telur, Pengantin.. I just love weddings! Love to see the colorful pelamin n meja makan beradab, love to see saudara mara yg dah lama tak jumpa berpelukan, exchanging stories, love to see small cousins playing n running around, love to see babies laughing n love to see the happiness in everybody eyes, especially the Pengantin.. Seriously, rasa macam Hari Raya! =)

I think, the kahwin season is started.. Since last 2 weeks, we started receiving orders for wedding cards, banner n bunting (via Shaurah Touch).. Alhamdulillah, rezeki.. So, everyday me n En. Suami sibuk menyiapkan apa yg customer mintak.. Designing, printing, cutting, gluing, laughing.. Our own happy hours, in our home! =)
Last Saturday En. Suami was asked to sing on a wedding.. Actually, this is not the first time I heard him singing on a wedding, (the first one was our own wedding), but this is the first time I had to video cam him..

At first tuan rumah mintak En. Suami nyanyi 5 lagu.. But, oleh kerana tuan rumah had prepared other entertainment for the guests, so En. Suami decided to sing 2 songs only.. 1 before the groom arrived n another 1 is after.. En. Suami managed to sing well, despite of being di tengah2 meja makan tetamu (since there was no stage) while promoting his nasyeed group n album.. Habis je 2 lagu tu, kami pun mintak diri nak balik.. Masa dalam kereta, En. Suami dah tak sabar nak dengar n tengok hasil kerja tangan isteri dia ni.. But, I asked him to wait until I "do" something to the videos first (to be frank, I wrongly positioned the tab when video cam him, so need to do some adjustments on the videos first).. After few days, inilah hasilnya.. =)

1st song: Masihkah Ada Waktu
*Ada problem masa nak convert to avi, so tak dapat nak tunjuk kat sini.. hmmm...
                                                                                                                   
2nd song: Lagu Cinta (sorry, the video quality is not so good.. in case u can't view this, please let me know k?!)



Amacam? =) Belum sempat En. Suami buka mulut nak comment, dgn rasa tidak bersalah si isteri pun ckp kat En. Suami, “Orang kalau suara dah sedap, dengar dari angle mana pun sedap (^_-)v".. Silent.. Senyum.. Then, En. Suami pun jawab, "Nasib baiklah dari belakang pun Abang nampak handsome.." ("-_-)

Anyway, the wedding that we attended was great! Besides nasi minyak, ada laksa Penang, char koay teow, ice cream, teh tarik.. Persembahan teh tarik n boria (lama dah tak tengok!) pun ada.. Bak kata En. Suami, sekali pandang mcm majlis perasmian.. Papepun, we had a great time.. Terima kasih kpd tuan rumah – Hj Rashid dan isteri.. =)

p/s: Insya-Allah, next coming year, my 3 lovely sisters are planning to get married.. More weddings!!! Semoga Allah permudahkan urusan mereka dan juga urusan those yg akan mengadakan majlis perkahwinan in the future.. Amin.. =)


6 comments :

  1. hahaha.. kwn sy dh ada blog.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. cara baru sy isi masa terluang sbb kwn sy ni jauh sgt dr penang.. =)

      Delete
  2. akak...ckp ngan abg shakir...fanie nak mnta sainnn bole???ngeh3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. boleh2.. dgn syarat, kna dtg penang.. =)

      Delete
  3. okay...mak long tengok syakir dah ada gaya penghibur...video shot tu for a beginner kira okay la tu. Lama2 pro....la

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tq mak long.. shakir kat sebelah dah kembang dah ni.. =)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...