Nuffnang Ads

Monday, November 11, 2013

Syukur.. A Baby is OTW!

Assalamu'alaikum..

Wah, bestnye kalau title entry ni pasal my baby.. Hehe.. Actually, baru2 ni, kami dapat 1 berita gembira dr adik En. Suami.. Istimewanya pasangan suami isteri ni, kedua-duanya hilang pendengaran sejak dari bayi.. Pekak dan bisu.. Alhamdulillah, dia dah mengandung 8 minggu.. Dlm pada seisi rumah En. Suami bergembira menerima cucu sulong, Sayyidah Nafisah, Allah murahkan lagi rezeki dgn mengurniakan seorang lg cucu.. Insya-Allah akan lahir bulan 6 tahun depan.. Nampak gayanya, tahun depan kena tambah duit raya la! Mesti comel tengok anak depa bila besar nanti especially bila buat bahasa isyarat utk communicate dgn depa.. =)

I Love You Sign, Sign Language for Baby, Cute Baby, Deaf, Pekak, Nisrin
Credit to: http://www.babysignlanguage.com/dictionary/i/i-love-you/
Yg ni maksudnya, I LOVE YOU..

As for me dan En. Suami; kami masih lagi berdua.. Tipula kalau saya cakap langsung tak terusik, 3 tahun tu, bukan 3 bulan.. Papepun, syukur sgt sbb ada family dan kawan2 yg memahami.. Macam yg saya pernah tulis dulu, belum sampai rezeki kami.. Samalah macam amek exam masa sekolah dulu la.. Kena usaha, doa dan tawakal, insya-Allah, dgn izin Allah, barulah akan berjaya! *Positive*

Dalam fasa honeymoon ni, banyak yg saya belajar tentang kehidupan.. Utk motivate diri, kuatkan hati.. Bak kata seorang Ustaz ni, bila kita cakap Alhamdulillah utk sesuatu perkara baik yg jd depan mata kita, Insya-Allah rasa cemburu tu takkan begitu menebal.. Lama2, kita akan jadi biasa..

Cuba try! Bila nampak sape2 lalu depan mata sambil drive Ferrari, try cakap, "Alhamdulillah, tu rezeki dia.." Mesti tak rasa jealous sgt kan?! =)

The point that I'm making is, it is normal utk sesiapa pun merasa cemburu, rendah diri bila tengok org lain yg lebih berjaya.. Adik2 ipar saya pekak dan bisu, tapi tak pernah sekalipun saya tengok depa sedih dgn kekurangan depa.. Lagi nampak kelebihan adala, telinga tak dapat dengar fitnah dan mulut tak perlu nak bergosip, bercakap yg bukan2.. Untung kan?!

So, mulai hari ni, jom bersihkan hati.. Buang jauh2 rasa dengki dan iri hati.. If we want something so bad, we should increase our effort! *Ini juga ditujukan buat En. Suami.. hehehe..* Jia you! p(^_^)q

p/s: Praying for more babies in 2014.. Doakan kami ye.. =)

2 comments :

  1. Kite doakn Along n Shak happi sokmo..rezeki Allah dlm pelbagai btk dtgnya..ade anak atau tidak bkn keja kita.Dia lbh tahu apa yg terbaik for both of u k!!from ur fren..mas

    ReplyDelete
    Replies
    1. =)
      Terima kasih sbb mndoakan kitorang! Betul apa yg mas ckp.. Lagipun, Allah akan bg apa yg kita perlu dulu.. Syukur ada kwn2 yg memahami..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...